Op zondag 8 december a.s. zal Sharon Pieksma (Miss Nederland 2019) ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezing in Amerika. Naast een prachtige uitstraling heeft deze Miss ook pure intenties en ambities die ze groots wil aanpakken. En die hebben te maken met... plastic!
Dertig jaar geleden werd Angela Visser als laatste Nederlandse gekroond tot Miss Universe en hopelijk kan Sharon Pieksma het dit jaar evenaren. In de Tyler Perry Studios in Atlanta zal Sharon samen met haar collega-Missen uit 90 landen op jacht gaan naar die felbegeerde Miss Universe titel. Deze drie uur durende show, die voor de vijfde keer gehost wordt door Steve Harvey, zal live uitgezonden worden op FOX. Vanwege het tijdsverschil is deze show in Nederland op FOX te zien in de nacht van 8 op 9 december.

 

Persoonlijke MISSie

Tijdens haar deelname aan Miss Universe zal zij niet alleen Nederland heel goed op de kaart zetten, maar ook haar persoonlijke MISSie (what’s in a name) op ludieke wijze met het internationale miljoenenpubliek delen. Deze Miss wil namelijk het wereldwijde plasticprobleem onder de aandacht te brengen. "Ik doe al jaren veel modellenwerk", vertelt Sharon, "en tijdens mijn reizen vond ik het altijd heel erg om zoveel plastic te zien. Ik ruimde het altijd op als er weer een plastic stuk tegen me aankwam in het water. BAH! Ik voelde mijn roeping om iets grootst te doen. Iets waar ik mensen mee kan inspireren en veranderen. Ik wist nog niet wat, maar ik ging verschillende creatieve projecten verzinnen wat goed zou zijn voor de natuur. Zo was ik lang bezig met een gerecycled bikinilijn en ik ging naar Bali om verschillende fabrieken te bezoeken voor mijn productie. Maar ik wilde meer doen, meer impact op grotere schaal. Inmiddels had ik me opgeven voor Miss Nederland. Ik had de creatieve gedachte dat ik met deze titel meer mensen kan inspireren tegen het gebruik van plastic. Na de overwinning ben ik gelijk naar een retreat gegaan in India. Ook daar werd ik overweldigd door al het plastic. Ik heb me een week lang afgezonderd en gemediteerd om mezelf voor te bereiden op wat er komen gaat. Ook heb ik gewerkt aan mijn pure intentie als Miss Nederland en Miss Universe. Wat kan ik teruggeven en terug doen voor onze planeet. Hoe ga ik dit aanpakken? Hoe wil ik mezelf neerzetten? Hoe kan ik mensen inspireren? Mijn hoofd was super kalm toen ik terugkwam en ik had een heel helder beeld. Ik ga voor Miss Universe, en ik wil nog meer mensen inspireren hoe je het beter kan doen op een positieve manier. Momenteel heb ik contact met verschillende plastic free organisaties en doe ik beach clean ups, draai ik als DJ en zorg dat alles plastic vrij is om mij heen. Ik zie hierdoor verandering in de mensen om mij heen en inspireer ze." Onlangs heeft Sharon in samenwerking met hofleverancier en designer Miss Pearl Couture een prachtige foto- en videoshoot gedaan, waarbij onze Miss Nederland letterlijk lost in trash is.

 

Volg deze Miss!

Volg Sharon’s avonturen via:
Facebook: Miss Nederland & Miss Universe Netherlands / Instagram: @missnederland & @sherpieksma