Met een meer dan warme zomer en een ongekend aantal zonuren achter de rug, zullen de meesten van ons niet te klagen hebben over een mooi bruin kleurtje. En bruin worden, dat wil nog steeds iedereen ondanks alle campagnes om op te letten met zon. Die bruine kleur lijkt namelijk synoniem te staan voor een geslaagde vakantie. Ik ben eens in Schotland op vakantie geweest, wat niet de beste plek voor een bruine toet is, en ik heb daar een heerlijke vakantie gehad. Maar toen ik terugkwam, was de eerste reactie van onder anderen mijn schoonmoeder: “Je bent ook niet bruin”, op zo’n toon van: “Wat jammer voor je”.

Veel te warm

Ik kan ook slecht tegen de zon; in die zin dat ik het al snel veel te warm vind. Ik zoek altijd de schaduw op en smeer met name mijn gezicht altijd heel goed en heel frequent in. Toch kleur ik vrij snel en makkelijk bruin. Als iemand me complimenteert met mijn mooie bruine kleurtje, heb vaak de neiging om me te verontschuldigen. “Oh vind je?”, zeg ik dan, om dan te vervolgen met: “Maar ik heb zo min mogelijk in de zon gezeten en me goed ingesmeerd maar ja, het was niet te vermijden”. Suf natuurlijk. Ik kan beter gewoon dankjewel zeggen en klaar is het.

 

Bruin zijn is het nieuwe uiterlijk van welvaart

Bruin zijn voor blanke mensen en dat mooi vinden, is natuurlijk ook echt iets van de laatste 60-70 jaar. Daarvoor was het een teken van welvaart als je witter dan wit was. Je hoefde niet buiten in de zon te werken, dus je was een gelukkig (en vermogend) mens. Nu ons leven zich steeds meer binnenskamers afspeelt, zijn de 'rollen' omgedraaid. Bruin zijn wijst op veel vrije tijd, dus je hoeft niet te werken. Zo is bruin zijn dus het nieuwe uiterlijk van welvaart geworden.

 

Mix van pigmentpoeders

Maar zelfs als ik probeer te denken in de tijdgeest van de mensen van weleer, kan ik een heel bleek, zonloos gezicht niet mooier vinden dan iemand met een zongekuste glow. Ik heb het niet over een doorgebrand leren velletje, maar gewoon de gezonde gloed die een paar uurtjes frisse lucht en zonneschijn je huid kunnen geven. Je ziet er dan zoveel stralender en levendiger uit na die lange winterperiode. Geloof me, maar weinig mensen komen daarmee weg. Superfijn is het daarom dat de Touch-familie van hannah uitbreiding heeft gekregen in de vorm van de Touch of Colour. Na eerdere award winning producten met siliconenolie als basis (Touch of Silk en Brilliant Touch) is daar nu ook de Touch of Colour. Het is een finishing touch product met onder andere het ingrediënt Ronaflair Flawless. Dit is een mix van pigmentpoeders die direct die zongekuste gloed op je gezicht laten verschijnen. De mix van siliconenoliën houden in de schrale herfst/winter je vochtgehalte op peil, matteert je huid en vult fijne lijntjes op waardoor deze optisch gladder en gaver lijkt. Het is geen make-up en ook geen dekkend product, maar geeft je meteen die fijne glow. Met een mooie campagne waar vier prachtige vrouwen met verschillende roots model voor staan, hebben we weer een product om trots op te zijn! Laten we hopen op een prachtige indian summer, maar mocht het onverhoopt toch ineens afgelopen zijn dan staat de Touch of Colour klaar om mijn vervagende kleurtje op te frissen. En natuurlijk ook dat van jou!