Dit voorjaar is een spannende tijd voor ons. We tellen de dagen af naar de 22ste april, want dan worden de winnaars van de Beauty Awards bekend gemaakt. Wij zijn genomineerd voor de Beauty Award 2018 in de categorie grote salons. Voor mij is dit niet de eerste keer en het is toch wéér ontzettend spannend ondanks het feit dat wij eerder in 2010 en 2014 ook winnaar waren, zij het in een andere categorie.
Die Awards hebben mij zakelijk én persoonlijk zoveel gebracht! Het betekent niet alleen een enorme boost voor de naamsbekendheid van je zaak, maar ook een meerwaarde die je niet meteen zou vermoeden: die bestaat uit het hele proces dat gekoppeld is aan het meedoen aan deze verkiezing. Daarvoor moet je de gehele eigen werkwijze en die van je medewerkers beschrijven. Dat moet je goed en zorgvuldig doen, zulke processen versterken de visie van waaruit je werkt en de inzichten waarop ze zijn vormgegeven. Het vergt veel tijd om alles te beschrijven (en we hebben het al zo druk!); aan de andere kant zet dit je aan het denken over waar je staat, wat je wilt verbeteren en waar je ambities voor de toekomst liggen.

Presentatie

Het feit dat je een uitgebreide presentatie moet maken en inzicht moet geven van alles waar je mee bezig bent is een heel goede leerschool voor jezelf en je medewerkers. Daarnaast is het prima voor de teamgeest om je allemaal weer even bewust te zijn waar we het voor doen. Dat was voor mij onder andere ook een belangrijke reden om me nog een keer in te schrijven voor de Award verkiezing. Ik wil altijd graag door ontwikkelen en mezelf blijven verbeteren. Daarmee kunnen we een maximaal resultaat voor de klant bereiken. Onze zichtbaarheid is daar een belangrijk onderdeel van.

Pitch Beauty Award

Bij de deelneming  hoort ook een pitch die ik moest houden voor de Award Jury. Dat is natuurlijk ook niet iets wat ik dagelijks doe. Ik kan altijd goed mijn verhaal doen aan klanten en leveranciers en vertellen waar ik me bezig ben, maar dit is toch iets anders! Bij zo’n pitch heb je maar heel kort de tijd om in een paar zinnen de kern te raken. Gelukkig heb ik kritische mensen om mij heen waarmee ik kan sparren over dit soort dingen.
Deze keer had ik er echt zin in omdat ik me heel goed had voorbereid. Nu ik het weer achter de rug heb, is het een waardevolle ervaring die ik ook op ander momenten kan gebruiken.

Kans

In alles wat er bij het meedoen aan de Award komt kijken, ligt  een mooie kans om veel nieuwe mensen te leren kennen die in of aan onze branche bijdragen met hun werk. Zo word ik regelmatig gevraagd om interviews te geven. Met als gevolg dat ik mijn netwerk verbreed en ook veel free-publicity krijg. Uiteindelijk levert dat ons vele nieuwe klanten op en daarmee kan ik steeds dichter bij de realisatie van mijn ambities komen: mensen met ons werk mooier en gelukkiger maken.
Voor ons is 2018 goed begonnen, vol positieve ontwikkelingen en een nominatie voor de meest prestigieuze prijs van Nederland, de Beauty Award 2018!

evelien residence de beauté