Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden voor de allereerste workshop van de ESTHÉ Academy op 28 mei aanstaande in Hart van Holland bij Nijkerk. Het unieke is dat mijn workshop op dezelfde locatie (in de ochtend) wordt gehouden als de Skin Experience, het kennisevent voor alle Beautyprofessionals.
Dat geeft je dus de mogelijkheid om twee kennisevents mee te pikken op een dag! Mijn workshop begint om 09.30 uur en duurt tot 13.30 uur. Uiteraard inclusief lunch zodat je niet met een lege maag naar het event gaat. Het event begint om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Dat wordt een leerzame dag dus.

Mijn eigen ervaring

De inhoud van mijn workshop gaat over het ontwikkelen van een bedrijf. Zelf heb ik jaren gedacht dat het wel goed ging en dat dit voldoende was voor succes. Ik had niet echt een organisatie, maar de klanten kwamen toch wel en het was heel gezellig bij ons. Tot het mij op een bepaald moment opviel dat een aantal vaste klanten al een poosje niet geweest waren. Bij navraag bleek dat het succes zich tegen mij ging keren. Klanten moesten te lang wachten omdat er niet op afspraak werd gewerkt. Maar ook de medewerkers gingen klagen, want soms kon alles en soms niets en dat had weer te maken met mijn stemming. Alles kwam op mij neer en dat was soms te veel. De dagen dat ik gesloopt thuis kwam, waren niet op een hand te tellen en de energie stroomde uit mijn lichaam. Maar ook mijn jonge gezin had recht op mijn aandacht. Kortom, ik moest veel ballen in de lucht houden.

Van pionier naar organisatie

Ik was toe aan de volgende fase binnen mijn bedrijf, namelijk van de Pioniersfase naar de Organisatie fase. In deze periode zijn wij met het bedrijf verhuisd naar een salon van 280m2. Nogal een verschil met de 40 m2 waar wij eerst waren gevestigd. Ik heb mijn ondernemersvaardigheden ontwikkelt, hoger management gestudeerd en een MBA gedaan. Totaal 6 jaar die ik nooit had willen en kunnen missen. Studeren heeft mij gebracht waar ik nu sta en ik ben er inmiddels verslaafd aan geworden. Ik wil alles weten van innovatie, ondernemerschap en leiderschap. Men noemt mij ook wel een nieuwsjunk.  Ook bezoek ik regelmatig conferenties, workshops en volg ik colleges. Heerlijk, jezelf verrijken met kennis. Of je wilt of niet, je moet je blijven ontwikkelen. Ook ik.

Wat kan je verwachten van mijn workshop?

Wij gaan het zeker hebben over het Ontwikkelmodel van een bedrijf. Hoe kan je samen meer bereiken? Ook zal het toegevoegde waardemodel worden besproken, omdat het belangrijk is om waarde toe te voegen aan de diensten die je biedt. Maar hebben wij het dan over emotionele waarde, sociale waarde, fysieke waarde of inspirerende waarde?

Ook de 4 P’s van een onderneming komen uitgebreid aan bod, omdat dit de pijlers zijn van elke onderneming. Je marketing, de medewerker van de toekomst, innovaties en social media zullen ook niet onbesproken blijven.

Aanvang cursus: Maandag 28 mei 9.30 uur

Einde cursus: 13.30 uur

Locatie: Hart van Holland, Nijkerk

Aantal personen: maximaal 25 personen

Prijs: €95,-

Deze dag is inclusief lunchsessie

Heb je talent, wellicht ben je kampioen en spreekt bovenstaande je aan schrijf dan in door een mail te sturen naar redactie@estheonline.nl, dan zien wij elkaar op 28 mei en beloof ik je een gezellige en inspirerende ochtend. Want echte kampioenen blijven altijd trainen!

Meer informatie over de workshop van Richard vind je op www.esthe.online/esthe-academy-start/

Richard Koffijberg

www.business-factory.nl

Meer columns lezen van Richard? In zijn column Leren volgens het T-model legt Richard uit wat het T-model is.

Richard Koffijberg