Deze bizarre tijd raakt me gigantisch, maar brengt me ook iets. Ook dat mag besproken worden. Want uit alle ellende komt iets goeds voort, hoe raar het ook klinkt...

Medeleven

Ik besef me terdege door wat voor hel mensen moeten gaan, vechtend voor hun leven of het verlies van hun dierbare. Hen wens ik heel veel sterkte toe. Ik probeer mee te leven, maar niet mee te lijden.

 

Wat nu?

Ons bedrijf met 10 medewerkers ligt nagenoeg stil. Gelukkig blijven onze gasten wel hun producten afnemen en stijgt de online verkoop. Dit weegt natuurlijk niet op tegen de hoge kosten, maar het loopt. Onze werknemers zijn inventief en creatief, wat in hun normale drukke functie onderbelicht blijft. Ik stimuleer deze onontgonnen talenten, daar kan iets moois uit groeien. Ons bedrijf van Éminence Organics draait, maar natuurlijk ook veel minder dan normaal. Logisch, mijn afnemers verkeren in dezelfde positie. Ook deze bedrijven worden inventiever en creatiever, en proberen online contact te houden met de consumenten. Ik probeer hen een steuntje in de rug te geven en hun creativiteit nog meer aan te wakkeren, en hen kennis bij te brengen.

 

Hoe het mij verging

Na de eerste moeilijke beslissing om vrijwillig te sluiten met alle nodige consequenties en de daarbij horende emoties, kwam er een soort rust voor me. Nou ja, rust... Ik zat vol adrenaline, maar dan op een positieve manier. Ik zag dat allerlei kansen die ik al in mijn hoofd en op papier had, nu gerealiseerd moesten worden. Nu was de tijd hier rijp voor. Ik prijs me gelukkig dat ik altijd wat langer vooruitkijk, maar ik denk dat dat ondernemers eigen is. Samen met het team (steeds enkele leden) gingen we brainstormen, ik deelde mijn visie en samen verdeelden we de taken. Voor onze Éminence Partners gingen we Webinars verzorgen, en nog nooit waren er zoveel deelnemers. De tijd om kennis op te nemen ontbrak, dus nu was die kans er en moesten we die benutten. Deze geven we nu wekelijks, zodat ze straks bepakt en bezakt zijn.

 

Tijd van bezinning, tijd voor actie

Toen kwam de rust over me, en viel alles als een puzzel in elkaar... Er zijn van die keerpunten in je leven, waar je al dan niet gedwongen wordt om een keuze te maken. Want je hebt altijd een keuze, ongeacht de omstandigheden. Pijn en passie komen hier samen. Mijn wens om de ondernemers in de beautybranche succesvoller te maken en het imago naar een hoger level te brengen komt tot uitvoer. Ik kroop achter mijn laptop en kon niet meer stoppen. Tijd bestond niet meer, het teken dat je met je passie bezig bent. Ik kreeg zoveel inspiratie. Tussendoor ging ik wandelen en hardlopen, of achterstallig onderhoud plegen. Opruimen van heel veel ballast, wat rust schept in je hoofd. En telkens kwam ik meer stukjes van de puzzel tegen, die naadloos in elkaar pasten. Alles wat ik heb geleerd, gespaard en ergens in mijn harde schijf had opgeslagen komt nu bij elkaar en vormt zich tot een geheel. Een Business Model dat past bij de toekomst. Althans, zoals ik de toekomst van de beautybranche zie. Want de wereld zal na de crisis anders zijn. We moeten er een les uit halen, het mag niet voor niets geweest zijn. 

 

Het leven gaat door

Ik moet heel eerlijk zeggen dat deze tijd van bezinning voor mij niet vervelend voelt. Ik verveel me geen minuut, kom toe om naar binnen te keren en te kijken hoe ik echt verder wil. Even geen prikkels van buitenaf, even weinig verplichtingen. Met het eigen gezin een spelletje doen en gesprekken voeren. Een film kijken of mijn ‘weet ik hoeveel boeken’ waar ik mee bezig ben verder lezen. Ik slaap beter dan ooit. Ik wissel ontspanning met inspanning af wanneer ik dat wil en voel me sterk, ongeacht wat ons boven het hoofd hangt. Want daar hebben we geen invloed op, maar wel op de tijd na de crisis. Want ook dan gaat het leven door. 
Annelies Aarts

Annelies Aarts van Medispa Annelies

www.annelies-aarts.nl

 

Meer blogs lezen van Annelies? Klik dan verder!