2020, wat een jaar: het liep totaal anders dan we dachten. Maar laten we met zijn allen vooral positief blijven, blogt partner-expert Marije Wever, en inspireer je klanten.
Ik merk dat veel mensen om mij heen hun huid dit jaar doffer, gevoeliger en in het algemeen minder mooi vinden dan andere jaren. Hoe zou dit toch komen? Ik vroeg het aan mijn oma en die zei ‘Ik denk dat mijn huid coronamoe is’. We zijn allemaal meer thuis, doen minder dingen die we leuk vinden en dat zien we terug in onze huid. Daarom is het juist nu zo belangrijk om niet alleen je huid maar ook je lichaam goed te verzorgen. Hier volgt het verhaal dat je je klanten kunt vertellen.

 

Blijf in je dagelijkse ‘skincare’-routine

Wat we nu veel zien is dat mensen thuis werken, later opstaan, geen make-up meer op doen en ook hun dagelijkse huidverzorging vergeten. De vraag ‘Ik draag nu geen make-up, moet ik dan toch 2 keer per dag mijn gezicht reinigen?’, krijg ik best vaak.  We reinigen niet alleen om make-up te verwijderen, maar ook om overtollige cellen, talg en ander vuil van onze huid los te maken. Probeer het van de andere kant te bekijken: we hebben nu juist meer tijd om naast de dagelijkse routine bijvoorbeeld een extra masker te gebruiken. Dit geeft je huid vaak net die extra boost tijdens de donkere dagen. 

 

Een SPF ja of nee? 

We zitten veel vaker thuis en gaan de deur amper uit. Moeten we dan toch een SPF gebruiken? Ik vind van wel! Juist nu we meer thuis zijn, maken we meer gebruik van onze telefoon, computer en tv. Onze huid komt hierdoor dagelijks veel in aanraking met blauw licht. Door dit licht remt onder andere onze melatonineaanmaak en gaat onze huid er slapper, doffer en vermoeider uitzien. Het is dus zeker goed om nu een zonbescherming te gebruiken, die je huid ook beschermt tegen IRR (blauw licht). Ook zou je een crème kunnen gebruiken met bijvoorbeeld Cannabis sativa (vrij van CBD en THC), dat ervoor zorgt dat je huid een ‘well being’ gevoel heeft. 

 

Mijn geheim? ‘Beauty from inside out’

Naast de juiste dagelijkse verzorging is het heel belangrijk om ook je lichaam te blijven verzorgen. Eet gevarieerd, blijf bewegen en vul waar nodig je voeding aan met supplementen. Zelf vind ik het belangrijk om supplementen te gebruiken die zoveel mogelijk vegan zijn en zo min mogelijk vulmiddelen bevatten. Ik merk dat dit voor mijn lichaam en huid het beste werkt. 

 

Jouw huid is nu coronaproof

Door de dagelijkse verzorging iets uit te breiden, het lichaam wat extra te geven en de geest gezond te houden, blijft ook jouw huid coronaproof, vertel je je klanten. Laat je huid stralen, zelfs in deze rare en soms sombere tijden. 
Marije Wever

Marije Wever

Trainer Dermaesthetics

 

Meer blogs lezen van Marije? Klik hier!