Vraag jij je ook wel eens af wat je wil? Waar je naartoe wil? Hoe het anders kan? Dat je een gevoel hebt van even vast te zitten. Heeft het niet alles te maken met evenwicht of balans vinden?

Evenwicht vinden in het leven vond ik vroeger een hele kunst. Want, toen nog met kleine kinderen en een drukke baan (er was zelfs een periode waarin ik er drie banen op nahield) was het balanceren op een vrij dun koord. Tegenwoordig is de verdeling wel wat anders, maar nog steeds moet én wil ik heel veel. De kans is daarbij groot dat je jezelf voorbij holt met stress als gevolg en dat je nergens meer aan toe komt.

In balans en in evenwicht

Hoe mooi is het dan wanneer de weegschaal van privé en werk in evenwicht kan staan en dat je ontdekt dat de balans in je leven bijdraagt aan meer geluk, een betere gezondheid en meer energie. Allemaal aspecten die er voor zorgen dat je lekkerder in je vel zit en beter in staat bent te doen wat je wilt.

Hoe kun je evenwicht vinden in je leven?

Allereerst denk ik aan overzicht en die krijg ik door de dingen die ik wil te benoemen en te noteren in een overzicht of agenda en daarna als een soort van regisseur mijn leven in te delen. Dat geeft mij rust. Mijn tijd wordt tegenwoordig verdeeld tussen mijn gezin, kleinkinderen, mijn vriendenkring, mijn werk en de zorg voor mijn moeder. Wij behoren tot de zogenaamde ‘sandwichgeneratie’, deze werd bedacht in het Amerika van de jaren ’80. De sandwichgeneratie zorgt voor jong en oud, maar in de jaren tachtig waren er misschien toch minder vrouwen werkzaam met een eigen bedrijf. Dus dat kan best als een extra belasting worden ervaren en dat is ook af en toe zo. Ik heb al bijna 24 jaar een eigen bedrijf en dat run ik nog steeds met veel passie en plezier, dus ik zal mijn tijd efficiënt moeten indelen.

Goed verdeeld

Ik kan vandaag de dag zeker zeggen dat ik mijn tijd tussen werk en privé goed heb verdeeld. Ik neem mijn tijd voor trainingen en werk en het genieten van mijn privéleven, vooral van mijn kleindochters. Wanneer dit goed in balans is, krijg ik ook de juiste energie en geeft het mij het gevoel volop in het leven te staan en ervan te genieten. Dus mijn advies is voor jullie: gun jezelf even rust en relax. Focus je even voor de volle 100% op je gezin, vrienden, hobby, werk enzovoort. Geniet vooral van je leven! En mijn vraag aan jullie is: lukt het jullie om balans en evenwicht te vinden in het leven?

Marloes van Maaren Huidinstituut Etoile

Marloes van Maaren van Huidinstituut Etoile

Meer blogs lezen van Marloes? Klik dan verder!