Jij kunt manifesteren wat je maar wilt. Zo snel en soepel mogelijk. Denk aan meer klanten, high end klanten, meer productverkoop, een andere of betere relatie, leukere vrienden, noem maar op. Hoe? Lees deze tips!
Als je denkt dat iets groots heel moeilijk is om te manifesteren, dan is dat het ook. Maar elke manifestatie is even moeilijk… Of het nu gaat om het drinken van een glas water of het kopen van een nieuw bedrijfspand. Sneller en soepeler manifesteren kan je doen door blijschrijven, blijdenken, blijlezen, visualiseren, affirmeren en mediteren. Dit zijn allemaal manifestatietechnieken. Wat past bij jou?

 

Do's & don'ts

In dit blog deel ik de do’s & don’ts voor blijschrijven. Blijschrijven gaat ervan uit dat je al dankbaar bent voordat je het in jouw werkelijkheid ziet. Wil je in een training ontdekken hoe je precies kunt blijschrijven? Welke woorden je gebruikt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om het maximale eruit te halen? Schaf dan het webinar aan op. In dit webinar spreek ik zelf over iets wat ik heel graag wilde… Inmiddels is dat nu in mijn leven. Check het via: www.deuniekeondernemer.nl/liveyourdream. Met deze 20 do’s & don’ts ontdek je hoe je nog beter kunt blijschrijven.

 

1. GENIET VAN BLIJSCHRIJVEN EN HET MANIFESTATIEPROCES

Manifesteren is leuk! En het is het makkelijkste wat er is.
Als het manifestatieproces een ‘moetje’ voor je is, ga je nooit manifesteren wat je wilt. Stop er onmiddellijk mee of begin er niet aan.

 

2. AFFIRMEER DAT MANIFESTEREN MAKKELIJK IS

Denk je dat het moeilijk is om te manifesteren, dan is het moeilijk. Als je denkt dat het makkelijk is, dan is dat ook zo. Manifesteren is het makkelijkste dat er is, omdat het gebaseerd is op de wet van de aantrekkingskracht en omdat het een wet is, werkt het altijd. Dat maakt het proces zo gemakkelijk, want je hebt de zekerheid dat het altijd werkt, als je het goed doet. Dit zorgt ervoor dat als je deze techniek beheert, je vrij bent en veel meer controle hebt over jouw leven dan je dacht.

 

3. STEL GEEN DEADLINES, KOPPEL TIJD LOS

Blijschrijven werkt altijd, maar verwacht niet meteen resultaat.
Als jij elk moment checkt of wat jij wilt er al is, dan heb je geen vertrouwen in het universum en manifesteer je niet. Dan denk je in gebrek. Stel je wilt meer geld, maar je checkt telkens je bankrekening en ziet dat het er nog geen geld is, dan manifesteer je: geen geld. Of je wilt een appje van een iemand en je checkt steeds je telefoon en denk je 'hmm… weer niet…', dan manifesteer je: 'gebrek aan appje'.

 

4. LEEF ALSOF JE HET AL HEBT

Denk aan je droomhuis, droombaan, je droomlijf, droomleven, droompartner, droomauto alsof je het al hebt… Doe gewoon denkbeeldig of je naar je droombaan gaat, of met je droomklant of je droompartner praat. Het mooie hiervan is dat je de energie uitstraalt dat je het al hebt, en dan krijg je het ook… Vertel dit natuurlijk aan niemand, want dan denken mensen dat je gek bent..

 

5. ZORG DAT JE UITGERUST EN FIT BENT

Als je namelijk moe bent, dan schiet angst erin. En dat houdt jouw manifestaties tegen. Stel dat je de laatste tijd niet zo lekker slaapt..
Geen paniek. Het is niet erg als je weinig uren slaapt. Zeg dan tegen jezelf: ik heb maar vier uur slaap nodig. Alles wat ik meer slaap is bonus. Ik voel me hoe dan ook blij en uitgerust. Doe er wel alles aan om slaap, beweging, rust, flow op de eerste plek te zetten. Zonder dat ben je nergens als het op manifesteren aankomt. Ben je niet in de flow.. Doe dan de Genieten in het Nu meditatie.

 

6. SCHRIJF ALTIJD IN POSITIEVE TERMEN

Dus niet wat je niet wilt, want het universum hoort het woord niet niet. Het universum is energie. Bijvoorbeeld: ik wil niet meer teleurgesteld worden. Dan gaat er energie naar het woord ‘teleurgesteld’. En krijg je juist meer teleurstellingen in je leven.
Je zou beter kunnen schrijven: ik voel me nu zeker.

 

7. LAAT DE UITKOMST OPEN EN LAAT JE VERRASSEN

Schrijf altijd dat het nog mooier en beter uitpakt dan je denkt.
Zo wilde ik lunchen en wandelen met mijn droompartner aan het strand dit weekend. Het werd wandelen bij een kasteel en glühwein drinken… Nu ga ik daar natuurlijk niet van zitten balen… Een kasteel is misschien nog wel beter! Ik affirmeer ook steeds: alles pakt nog beter voor me uit dan ik zelf had bedacht.

 

8. GENIET VAN MANIFESTATIES VAN ANDEREN

Stel je wilt net als ik wandelen op het strand, maar je hebt geen tijd of niemand om mee te wandelen. Vervolgens zie je allemaal foto’s van mensen die wel aan het wandelen zijn op het strand. Dan kan je heel zielig zitten zijn.. Zo van.. zij wel.. en ik niet… Maar doe het tegenovergestelde! Like die foto! Geniet ervan! Wees blij voor die mensen! Wees blij dat het ook naar jou komt! Dit is iets kleins, maar hetzelfde geldt voor grote dingen als geld, gezondheid of liefde. Of stel je wilt een relatie. Er zijn veel mensen die het met jou willen, maar je droompartner zit er niet bij. In plaats van 'waarom vallen er steeds mannen op me die ik niet leuk genoeg vind, er bestaan geen leuke mannen' kan je beter denken 'dat een man met mij een relatie wil is een teken dat een relatie met mijn droompartner onderweg is'. Alles wat jij ziet is een manifestatie van jouw gedachten. Zie jij dus bij anderen wat jij graag zelf wilt? Dat betekent dat het voor jou onderweg is. Het is als een soort ‘track & trace’ van het universum. Het is een berichtje: ja, het is er ook voor jou! Dus like, like, like! Ik vraag je dan ook om al mijn posts, vlogs voortaan te liken! Je leest of kijkt het toch! Kleine moeite, groot plezier. En ook van anderen die je kijkt en leuk vindt. Iedereen wil toch gewaardeerd worden voor wat ze doen. Waardeer anderen en je zult zelf gewaardeerd worden. Op vele manieren.

 

9. GEÏNSPIREERDE ACTIE VANUIT FLOW

Schrijf op wat je wilt: bijvoorbeeld trouwen op een kasteel. Ook al weet je dat je daar geen geld voor hebt. Je gaat niet bedenken dat het toch niet lukt, omdat je er geen geld voor hebt. Je gaat ook niet bedenken 'hoe kom ik aan dat geld'. Het enige wat je doet is genieten van het idee dat je op dat kasteel aan het trouwen bent en je ziet en voelt hoe het is om te trouwen en gelukkig getrouwd te zijn. Vervolgens komen er dingen op je pad. Voelt het goed, dan doe je het. Voelt het niet goed, dan doe je het niet. Het is niet zo dat je alleen maar hoeft blij te schrijven en verder niks meer te doen.
Het gaat om geïnspireerde actie vanuit flow. In plaats van een moeten vanuit je verstand. Er is niks mis met targets en een datum stellen. Als het niet op die datum gemanifesteerd is: zet door! Blijf rustig. Dan komt het morgen, of overmorgen. Je weet dat het komt.
Op het perfecte moment voor jou.

 

10. NEGEER JE HUIDIGE SITUATIE

Als je in werkelijkheid nog niet hebt wat je wilt. Negeer het! Want anders geef je te veel energie aan wat je niet wilt of niet hebt en dan hou je dat in stand. Accepteer wie je nu bent en wat je nu hebt. Je gaat dus niet zitten balen, of bibberen dat het te lang duurt wat je wilt. Want dan straal je gebrek uit… Wees dankbaar dat je leeft, ademt een huis hebt, eten, drinken. Laat nu alles maar even los… Ga leuke dingen doen. Focus op het gevoel van wat je graag wilt alsof je het al hebt. Stel je ziet nog contrast in je leven. Dat wil zeggen: je hebt bedacht wat je wilt, maar het tegenovergestelde gebeurt. Negeer het! Weet en vertrouw dat het onderweg is. Bijvoorbeeld: ik ben tevreden over mijn huid. Maar ik schreef dat ik nu een nog mooie, glanzende huid heb. Vervolgens kreeg ik een nieuwe crème cadeau en kreeg ik allemaal pukkels. Ik zag er niet uit. Een lieve klant van mij vond dit zo zielig dat ze met de hele lijn van Sepai cadeau gaf. En nu ziet mijn huid er dus prachtig uit! Ik ben helemaal niet in paniek geraakt van die pukkels. Ik vond het wel grappig, want ik had nog nooit een pukkel in mijn leven gehad.
Ik wist 'oh, dat komt goed'. Ook bij jou komt alles goed. Of het nou kleine of grote manifestaties zijn.

 

11. JE HEBT HET NIET NODIG

Wat je schrijft heb je niet nodig om gelukkig te zijn. Je bent al gelukkig met wat je hebt. En met het idee van wat er nog meer komt.

 

12. JE WEET HET!

Je gaat niet hopen, of wensen. Dat werkt averechts, want dan ben je dus onzeker en heb je twijfels. Je weet gewoon dat je krijgt wat je wenst. Voel dat je het al hebt! Het is onderweg. Punt.

 

13. GELOOF WAT JE SCHRIJFT

Een van mijn klanten wilde wel 7.000 euro netto per maand verdienen, maar ze gelooft niet dat ze dat kan en dat ze dat waard is. Schrijf dan eerst dat je 4.000 euro per maand verdient. En werk vanaf daar omhoog.

 

14. MAG JE ALLES TEGELIJK SCHRIJVEN? OF 1 DING TE GELIJK?

Doe wat goed voelt. Ik schrijf zelf van alles. Waarom zou je jezelf beperken? Maar het mag wel! Jij bent de baas. Kijk wel uit met jouw droom té groot en té belangrijk maken. Maak het zo normaal mogelijk dat jouw droom uitkomt.

 

15. DOE JE INNER WORK

Als je niet gelooft wat je schrijft, kijk dan naar de dieperliggende oorzaak. Lukt dat niet zelf? Doe het dan samen met een coach. Op www.deuniekeondernemer.nl/coaching vind je de juiste sessies van coaches die ik hiervoor heb opgeleid. Ik geef zelf alleen webinars, blogs en video’s. Wil je 1-op-1 met mij werken, ga dan mee naar Ibiza. Voor het DaretoGrow Program. Dan help ik jou in een hele kleine setting in een hele mooie villa.

 

16. HOE SPECIFIEK MOET JE ZIJN?

Ik schrijf zelf algemeen en specifiek door elkaar. Hoe specifieker ik het maak, hoe meer ik het voel. En hoe beter het werkt. Want het gaat om een staat van zijn. Beoefen het dagelijks en ontdek wat voor jou werkt. Lukt het nog niet om specifiek te zijn, begin dan algemeen en wordt stapje voor stapje specifieker.

 

17. LAAT JE INSPIREREN DOOR ANDEREN

Door jouw manifestaties te delen en die van anderen te lezen, ontdek je steeds beter hoe het werkt. Ik heb een speciale Facebook-groep (manifantastic) voor mensen die het webinar Vibreren en Manifesteren hebben gevolgd en daar enthousiast over zijn:
www.deuniekeondernemer.nl/liveyourdream. Heb ik jou nog niet toegevoegd? Maar heb je het webinar wel gedaan, laat het even weten.

 

18. HOE VAAK SCHRIJF JE BLIJ?

Dat bepaal je zelf! Ik doe het meestal elk uur even heel kort.
Maar je kan het ook prima 1 x per dag heel lang doen. Of drie keer per dag heel kort. Hou rekening mee dat we ongeveer circa 250 – 300 keer iets nodig hebben om onze negatieve gedachtes te corrigeren. Daarom raad ik 30 dagen, 9 of 10 x per dag aan.

 

19. MAG JE OOK VOOR ANDEREN SCHRIJVEN?

Ik vind van wel, zolang je het vanuit liefde doet! Als alle betrokkenen er beter van worden. Zo heeft een van mijn volgers haar depressieve broer blijgeschreven naar een blije broer. Een klant van mij zorgde ervoor dat haar man de liefde weer helemaal voor haar voelt. Nog een andere klant kreeg weer contact met haar schoonfamilie waar ze veel van hield. En nog een klant herenigde haar familie door weer contact te hebben met haar broer. Nog een klant is aan het schrijven dat de 70 jarige verjaardag van haar vader gevierd kan worden. Ga zo maar door: je kunt dus schrijven voor anderen. Aan jou de keus.

 

20. WAAR SCHIJF IK IN BLIJ?

Ik raad je aan om een specifiek manifestatieboek aan te schaffen. Dan hou je dat boek zuiver en mooi, voorzien van een goede energie. Bij voorkeur een A4 schrift. Je kunt ook het Live your Dream boek kopen voor 11,99 exclusief btw en verzendkosten. Stuur even een berichtje als je die wilt. Heb je het webinar Vibreren en Manifesteren al gedaan? Blijf geïnspireerd en deel jouw manifestaties op Manifantastic. Heb je het webinar nog niet? Klik op: www.deuniekeondernemer.nl/liveyourdream. Ik heb zelf in een maand mijn boek vol. En ik bewaar ze omdat het zo mooi is om de groei en manifestaties te zien bloeien.
Lorraine Vesterink

Lorraine Vesterink

 

Meer blogs lezen van Lorraine Vesterink? Klik hier!