Het is fijn als je lekker in je vel zit. Dan heb je zin in je dag en kijk je uit naar de behandeling van je cliënten. Ik kan me voorstellen dat het niet elke dag lukt om te stralen, om je cliënten te inspireren. Zelf heb ik dat natuurlijk ook, dat ik de ene dag makkelijker mijn bed uitkom dan de andere. Wel probeer ik iedere dag vast te houden aan mijn dagindeling. Zo start ik met een hardlooprondje.
Voor mij is frisse lucht belangrijk. Niet alleen slaap ik met een raam open, ook ben ik heel graag buiten. Nadat mijn kids zelf naar school konden fietsen, merkte ik dat ik beweging in de buitenlucht miste. Vandaar dat hardlooprondje. Weer of geen weer, ik ga voor het ontbijt de deur uit. Daar voel ik me heerlijk bij. Niet altijd bij de start natuurlijk, maar wel altijd na afloop. Een bijkomend voordeel is dat ik al na een paar weken merkte dat ik een paar kilo kwijt was. Bovendien komen tijdens die 25 minuten de meest mooie ideeën naar boven…

Koud douchen

Misschien heb je in de SLIM Lifestyle serie in ESTHÉ al gelezen dat koud douchen zoveel voordelen kent. Dat is het mooie van mijn werk, dat ik zoveel nieuwe en inspirerende dingen hoor. En als ik het voordeel ervan inzie, dan pas ik dat vaak zelf ook toe. Zo ook dat koude douchen. Het is even doorzetten, zeker in het begin. Ook als ik mijn haar was. Dan zet ik trouwens pas als ik het uitspoel de kraan op koud. Dat valt niet mee, maar ook dan merk ik dat ik me erna heerlijk voel: helemaal fris en tintelend over mijn hele lijf. Ik kan er weer tegenaan.

Borstmassage

Het klinkt gek misschien, maar nadat ik me droog heb gedept - niet gewreven want daardoor droogt je huid meer uit (tijdens een persreis van een dermatoloog in Israël gehoord) - masseer ik met een vrij stevige borstel mijn borsten. Ook net pas geleerd. In het eerstvolgende nummer van jouw vakblad kun je in de massagerubriek de voordelen ervan lezen, zoals een betere doorbloeding.

Stevig ontbijt

En dan mijn ontbijt. Nadat ik Marjolein Dubbers interviewde - en natuurlijk ook haar boek las - kwam ik erachter dat ik niet echt tegen gluten en lactose kan (haar advies: drink geen koemelk, dat is voor kalfjes). Eigenlijk heb ik altijd een wat dikker buikje gehad, hoe weinig ik (vroeger) ook woog. Ik kreeg er zelfs commentaar over. Maar… dat buikje is nu weg!

Voordelen van water

Oh ja, ik vergeet te vertellen dat ik mijn dag met een glas warm citroensap start en daarna een glas warm water of kruidenthee. Ook over de voordelen van (meer) water drinken heb je in ESTHÉ kunnen lezen. En ik merk het zelf ook. Super blij ben ik er zelfs mee. Als ik voor de spiegel sta, zie ik dat mijn rimpels minder zijn, net als de kringen onder mijn ogen.

Havermout

Heerlijk is dat, om al die deskundigen te interviewen. Het lijkt wel of die mensen op mijn pad komen, die ik op dat moment nodig heb. Zo leerde ik van Nienke Tode-Gottenbos (van de bestseller De Poepdokter) om een lepel kokosvet door mijn havermoutpap te roeren. Daardoor worden de voedingstoffen beter opgenomen. Daarnaast heb ik na mijn ontbijt ook minder snel trek. In ESTHÉ komt Nienke binnenkort aan het woord over voeding en de huid.

Deskbike

Dan is het tijd om aan mijn werk te gaan: interviews uitwerken, bijpassende boeken lezen en het internet op nieuwtjes naspeuren. Dat doe ik fietsend achter mijn bureau. Want, en ook dat heb je waarschijnlijk al gelezen, dat is veel gezonder dan dat zittend te doen. Dat heb ik dan weer van Leonard Hofstra, hoogleraar cardiologie, gehoord. En gezien, want hij werkt ook op een deskbike. Zo inspirerend, die man: hij was de eerste arts die een staand spreekuur houdt. En hij heeft een super boek geschreven over succesvol afvallen.

Geen zonnebrand

En dan ga ik nu verder met het uitwerken van alle andere nieuwe ontwikkelingen. Zoals over de invloed van de zon. Al jaren volg ik daarover het laatste nieuws en nu is er weer een belangrijk groot onderzoek naar buiten gekomen waaruit blijkt dat je géén antizonnebrandmiddel moet smeren als je in de zon gaat zitten: dat is veel gezonder! Verbranden mag trouwens nog steeds niet. Meer daarover lees je in de volgende ESTHÉ.