De lente is begonnen. De tijd van bloei en overvloed. Maar hoe kom je in deze positieve vibe? En als je erin zit, hoe blijf je er dan in? Het is tijd voor een Lente Boost met deze vier stappen!

Heb je soms het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven? Of heb je niet wat je werkelijk wilt en wil je daar meer grip op krijgen? Veel mensen zoeken extern iets wat ze alleen in zichzelf kunnen vinden. Er is namelijk overvloed aan alles. Denk aan succes, liefde, geluk, tijd, rust, ruimte, hulp, opdrachten, projecten, investeerders en geld.

Lente Boost

De volgende vier stappen werken geweldig voor mij. Iedereen is uniek, maar wellicht werken ze ook voor jou. Krijg overvloed in je leven door deze stappen regelmatig te volgen. Het is tijd voor een Lente Boost! Ik doe deze vier stappen zelf iedere dag. Niet alleen in de lente, maar het hele jaar door. Jaar in, jaar uit. Het heeft mij zoveel opgeleverd. Ontdek of het ook voor jou werkt.

#1 Voel ‘t van binnenuit

Voor overvloed in de uiterlijke wereld, moet je eerst terug naar je innerlijke wereld. Als je écht overvloed wilt in je leven en je business, ga dan even rustig zitten. Pak bijvoorbeeld iets te drinken voordat je verder leest. Vier eenvoudige oefeningen waardoor ik makkelijker voel van binnenuit:

 1. Laat eventuele spanning of negativiteit die je in je lijf voelt los. Haal even diep adem, hou het vast en laat los. Ontspan je schouders. Heb je zorgen of frustraties waarom je het allemaal nog niet hebt zoals jij het hebben wilt? Laat het voor nu even los en accepteer. Aanvaard de huidig situatie.
 2. Hele gekke oefening…, maar kijk even naar het puntje van je neus en voel hoe je meer ontspannen wordt. Op de ene of andere manier merk ik bij mezelf dat ik door deze oefening meer relativeer.
 3. Bedenk vervolgens dat jij overvloed verdient. Zeg in jezelf: ´Net als iedereen verdien ook ik alles wat mijn hart begeert.´ Adem nu alle levenskracht en overvloed in. Laat het gevoel van overvloed door je lijf stromen. Laat eventuele angsten of frustraties die er nog zijn los als je uitademt. Herhaal dit net zo vaak als voor jou nodig is.

# 2 Wees dankbaar

Ik denk dat we veel vaker moeten stilstaan bij wat we allemaal wél hebben. Kijk eens om je heen! Dit kan je doen door elke dag drie concrete dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent. Dankbaarheid werkt als volgt: Als je zelf iets voor iemand hebt gedaan en diegene is daar zichtbaar blij mee, wat doe je dan? Dan wil je die persoon nog een keer helpen. Het is bijna verslavend, omdat het fijn is om erkenning en waardering te krijgen voor iets wat jij hebt gedaan. Zo werkt het ook met het universum. Als jij dankbaar bent, zonder verwachtingen, gaat onze bron je meer en vaker geven wat je hebben wilt. Je kunt dankbaar zijn voor de gekste dingen. Zo ben ik bijvoorbeeld dankbaar voor het betalen van de rekeningen. Hoe fijn is het dat ik een bijdrage kan leveren aan de economie. Ik heb genoeg geld om te investeren. Bedenk eens hoe blij jij mag zijn wie jij allemaal mag betalen. Jij hebt iets gekregen wat je graag wilt. Je hebt anderen geholpen bij het runnen van hun business. Bovendien investeer je hiermee in jezelf en je bedrijf. Geloof me… als jij niet in jezelf investeert en geld uitgeeft, gaan anderen ook geen geld bij jou uitgeven. Dus wil jij groeien? Geef geld uit aan jouw groei! En aan de groei van de mensen om je heen. Probeer het eens… zeg bij de volgende rekening die je betaalt: wat fijn dat ik dit bedrag mag en kan betalen Dankjewel! De drie dingen waar ik bijvoorbeeld dankbaar voor ben zijn:

 1. Mijn racefiets die ik laat klaarmaken voor het seizoen. Door het fietsen in de natuur waar overvloed is van alles, maak ik volledig mijn hoofd leeg. Zo krijg ik meer grip en overvloed.
 2. Voor onze te gekke nieuwe puppy waardoor ik dagelijks nog meer in de natuur ben. Zoals ik hierboven al zei. Nature is everything. Zeker als het gaat om het krijgen van meer grip en overvloed.
 3. Voor de reinigingskuur die ik gedaan heb. Onze darmen zijn onze tweede hersenen. Zo’n kuur geeft zoveel helderheid. Over grip gesproken… Bovendien ook nog een paar kilo kwijt. Niet dat het nodig was, maar ik ben er toch dankbaar voor zo net voor de lente:)

#3 Durf te geven

Begin zelf vrijelijk te geven. Zonder voorwaarden. Geef dingen weg waar je eigenlijk geld voor zou moeten vragen. Mensen begrijpen dat jij met je bedrijf ook je geld moet verdienen. Uiteindelijk zijn ze zo goed geholpen dat ze maar wat graag geld bij je willen uitgeven, omdat ze weten dat ze waarde voor hun geld krijgen. Vaak moeten mensen het eerst even ervaren. Laat ze proeven bij je. Zie het als een proeverij in de supermarkt bij een nieuw product. Als het je bevalt en er staat een aardige dame, dan koop je het. En bevalt het daarna nog steeds, dan blijf je het kopen. Anders was je er misschien voorbij gelopen. Drie dingen die ik weggeef:

 1. Telefonisch help ik mensen regelmatig door een moeilijke periode heen. Ook coach ik onbekenden die ik onderweg tegenkom. Een coach ben je overal en niet alleen als je er voor betaald wordt. Zo help ik ze om een burn-out te voorkomen, hulp bij een ingewikkelde relatie met familie, of bij twijfel over een lastige keuze. Daar vraag ik niets voor. Voor mij is een klein gebaar dat veel plezier oplevert.
 2. Vorig jaar heb ik drie Masterclasses ter waarde van 9.000 euro weggegeven. Dat heeft opgeleverd dat mensen de stap hebben genomen om voor zichzelf te kiezen en geld te gaan verdienen met hun passie. Daarvoor krijg ik zoveel dankbaarheid en liefde voor terug.
 3. De komende maand geef ik ondernemers een maand lang gratis de Life & Business Schoo

#4 Durf te vragen

Geef openlijk aan waar je meer van wilt, want als je het niet ‘in de lucht zet’ dan weet je zeker dat je het niet krijgt. Je mag alles vragen wat je maar wilt. Is dat niet mooi? Vergelijk jezelf niet met anderen die al hebben wat jij zou willen. Zij hebben kennelijk al begrepen hoe het werkt. Knap van ze. Durf te vragen hoe ze dat gedaan hebben. Als je jezelf vergelijkt en je bent ontevreden, dan geef je daarmee aan: er is niet genoeg. Ik ben niet goed genoeg. Dat is ondankbaar. Vervolgens krijg je nog meer dingen waar je ondankbaar voor bent. Daar zit niemand op te wachten. Jij niet, maar het universum ook niet. Stel je voor dat je kinderen hebt… of misschien heb je ook echt kinderen. Die gun je toch ook alles? Zo gunt het universum jou ook alles. Gun niet alleen jezelf, maar ook anderen succes. Er is genoeg voor iedereen. Drie dingen die ik durf te vragen:

 1. Ik heb het universum gevraagd om dankbare klanten. Ik werkte vroeger me soms uit de naad voor een klant. Dag in en zelfs ‘s nachts. Aan het einde werd de rekening niet betaald. Frustrerend! Dat heb ik om weten te zetten door te vragen om dankbare klanten. Nu betalen ze de rekening vaak voordat ik hem gestuurd heb en krijg ik bovendien regelmatig allerlei cadeaus als bonus, omdat ze zoveel meer hebben gekregen dan waar ze voor betaald hebben. Dat raakt me enorm. Het geeft me voldoening en een teken dat ik op de goede weg ben.
 2. Ik vraag jou als je dit een waardevol artikel vond om het te delen.
 3. Tot slot vraag ik je of je, als dit artikel bij jou resoneert, ook mijn andere artikelen wilt lezen.

Het lijkt veel, maar deze oefeningen heb je in een paar minuten per dag gedaan. Een hele kleine moeite wat veel oplevert. Daar word je als ondernemer toch blij van...

Met unieke groet,

Lorraine Vesterink