Waar kijk je naar wanneer je besluit om een nieuw merk op te nemen in je bedrijf? Kijk je naar de verpakking, of naar de kleur en de prijs? Kijk je naar de marge van het product of vind je het belangrijk dat het merk vegan is? Of ben je meer geïnteresseerd in de ingrediënten en in de filosofie van het bedrijf? Wat is het verhaal van de firma en van de producten? Hoe komt de firma op jou over en wat is de herkomst van de productlijn? Wil je een kleine firma of een groot bedrijf? Het wordt uiteindelijk toch jouw businesspartner...
Bij mij is het altijd wel heel duidelijk dat het een mix moet zijn van alle bovengenoemde vragen. En ik speur ook wel mijn collega's op die bijvoorbeeld al met de firma of met de producten werken voor overleg. Dan hoeven wij als depositair hiér alleen maar rekening mee te houden. Laat staan wat het voor een leverancier moet zijn. Zo mocht ik een aantal weken geleden met mijn leverancier mee richting Bologna voor een bezoek aan de Cosmoprof. Ik had geen idee hóe groot die beurs was, maar mijn voetjes hebben de afstanden tussen 30 hallen wel gevoeld... Zoveel gebouwen gevuld met cosmetica van kleine tot grote bedrijven. Van antiagingproducten, green organics, vegan, halal tot ruimtes gevuld met apparatuur, verpakkingsmateriaal, parfums en nog veel meer. Vele landen, vanuit Azië tot Amerika en Europa hadden hun stand goed geëtaleerd. Wat een feestje en tja... waar moet je beginnen?

Beautymakelaar

Gelukkig was daar dé beautymakelaar die ons in contact bracht met diverse firma's. Geen idee dat dat beroep bestond. Een beautymakelaar die van alles weet over een bepaald merk en de firma en jou als leverancier in contact brengt met andere leveranciers en bedrijven. Wat een gaaf én hectisch beroep! Ik mocht in die dagen ook even kijken door de ogen van een leverancier en dan komen er nog al wat zaken om de hoek kijken waar je als depositair geen weet van hebt. Van diverse regels en richtlijnen. Ik realiseer mij goed dat ik een heerlijk en mooi beroep heb en dat ik zo tussendoor maar weer even mag ruiken aan een voor mijn gevoel 'snoepreisje'. En dat een goede band tussen leverancier en depositair super belangrijk is. Oh ja, 'en passant' heb ik mezelf ook nog even een cadeautje gegund...: een prachtige nieuwe behandelstoel! Een aanwinst weer voor mijn bedrijf. Ik ben HAPPY!

Marloes van Maaren Huidinstituut Etoile

Marloes van Maaren van Huidinstituut Etoile

Meer blogs lezen van Marloes? Klik dan verder!