Deze blog heb ik de pen gegeven aan Karin van Wingerden, producttrainer bij Mikos en eigenaar van Huidverzorgingsinstituut Karin van Wingerden. Karin vertelde mij over haar waanzinnige resultaten bij een klant met zeer extreme acne. Doordat ik zelf ook een tijd heb ‘geworsteld’ met acne, was ik zeer geïnteresseerd in deze behandeling.
Deze week heb ik een tevreden klant in de stoel gehad, een vrouw van 36 jaar die nooit problemen met haar huid heeft. Heel anders dan drie maanden geleden toen ze mij in paniek opbelde en me vertelde dat ze een enorme uitbarsting van acne conglobata had. Ze had van haar tante gehoord dat ik haar daar misschien vanaf kon helpen. Zij was op dat moment onder behandeling bij een kliniek waar ze werd behandeld met Roaccutane en het advies kreeg voor een dieptereiniging.

 

Lysing & zilvernitraat

De behandeling die ik haar heb gegeven was er een waarbij de huid gereinigd wordt door middel van een lysing (een verweking van de hoornlaag) van Mikopeel – deze vorm van acne kun je natuurlijk niet peelen – gedurende tien minuten onder geïoniseerde stoom. De acne, heel pijnlijk, zoveel mogelijk verwijderd en vervolgens een speciale Trattemento Argentum gebruikt. Deze bevat een ampul, een pot gel met een zakje poeder en een tubetje crème dat de klant thuis gebruikt om de behandeling te ondersteunen. De ampul met daarin gevriesdroogde werkstoffen, die een helende werking hebben op de acne, vooral het argentum (zilvernitraat), heb ik aangebracht op haar huid en daaroverheen het masker gedaan. Dit masker meng je door de poeder bij de gel te voegen en aan te brengen met een spatel. Onder dit masker krijg je een enorme vochtontwikkeling die ervoor zorgt dat de ampul dieper in de huid dringt. Na twintig minuten heb ik het masker eraf gehaald en ik was verbaasd over de huid, die er zeer rustig uitzag. Het tubetje crème heb ik meegegeven en het advies om de huid iedere ochtend en avond te reinigen met de producten van het cosmeticamerk waarmee ik in mijn salon werk: Mila d’Opiz skin clear line.

“Regulerende werking op de talgafscheiding”

Deze behandeling heb ik elke week herhaald waarbij ik de dieptereiniging iedere keer iets sterker maakte en de Trattemento Argentum wisselde met de Trattemento Equillibrante. Deze heeft een regulerende werking op de talgafscheiding. Natuurlijk bleef zij ook de medicijnen gebruiken, maar mede door de behandelingen is de acne na iedere behandeling minder geworden. Nu is haar huid weer mooi en ben ik zeer tevreden met het behaalde resultaat.

 

Karin van Wingerden