Van de week kreeg ik de vraag van een collega of een huiddiagnose apparaat nou écht nodig was. Nou ja, wat is nodig? Vervolgens werd me gevraagd of dit ook extra inkomen genereerde. In eerste instantie vond ik het een vreemde vraag. Want waar gaat het nu bij jou om? Wanneer alléén het genereren van extra inkomen dé reden zou zijn om huiddiagnose-apparatuur aan te schaffen, dan zou ik nog eens over de investering nadenken. Je bereikt er namelijk geen directe inkomsten mee, maar wel indirecte inkomsten!

Het gaat er bij mij in eerste instantie om op welke manier ik die klant van dienst kan zijn. Wanneer ik de klant mee kan nemen in mijn verhaal waar ik ook voor de volle 100 procent in geloof, dan komt het antwoord op vraag twee vanzelf. Dan hoef je namelijk niet meer te verkopen. Want wanneer jouw verhaal goed is en je klant daarmee een voordeel behaalt voor haar huid, dan wordt adviseren leuk.

 

Insteek

Ik kan alleen maar vertellen wat mijn ervaringen zijn bij mijn klantenkring. Mijn insteek is: 'Zónder huiddiagnose géén behandeling!'. De huidscan geeft samen met je intake een richtlijn. Met jouw expertise en ervaring als professional is dat een ideale combinatie. Stel de juiste vragen en hanteer een intakeformulier. Mijn advies is om ook een aparte afspraak te maken voor een intake, want je weet nooit van tevoren wat voor behandeling je bij een nieuwe klant zou kunnen uitvoeren. Elke huid is uniek en weerspiegelt gewoonten en veranderingen. Net als jij verandert de huid elke dag haar behoeften. Het getuigt van vakmanschap om jouw klant op de juiste manier te helpen. Door actief te luisteren naar de klant en de behoeftes van de huid te bepalen houd jij als Beauty Professional 'de vinger op de huid' om iedere huid in goede conditie te helpen en haar balans, gezondheid en beauty te herstellen.

 

Afstemmen op het seizoen

Met een nieuw seizoen, de zomer, voor de deur is mijn advies dus ook om de verzorging precies af te stemmen op de conditie en gezondheid van de huid. Maak een plan voor je klant om haar huid 'summer-proof' te krijgen. Bedenk een korte kuur van behandelingen en producten. Een klant voelt zich gewaardeerd wanneer zij behandelingen op maat krijgt en merkt dat zij bijzonder is. Ik wens jullie een heerlijke zomer toe. En... blijf luisteren naar de huid van je klant.

Marloes van Maaren Huidinstituut Etoile

Marloes van Maaren van Huidinstituut Etoile

Meer blogs lezen van Marloes? Klik dan verder!