Volle agenda’s, niet alleen van jezelf maar ook van je klanten – juist nu het de tijd van kuren is. Partner-expert Mariëlle Eggenkamp zocht en vond de oplossing in de sport: van kortdurende High Intensity Training naar High Intensity Treatments!
In het najaar begin ik altijd met het inplannen van kuren. De herfst is in volle gang, de zonfactor speelt niet meer mee en we willen de huid weer fris en glanzend hebben voor de feestdagen. Kuren dus! Dat betekent vaak peelen en bindweefselen. Dat laatste is natuurlijk 'slang' voor de bindweefselmassage. Het is prachtig om deze intensieve massage een aantal weken achter elkaar te herhalen. Sporten voor je huid noemen we dat!

“Geloof me, die 30 minuten voel je stuk voor stuk!”

Maar steevast loop ik dan tegen een probleem aan. Een logistiek probleem welteverstaan, namelijk een volle agenda. Niet alleen staat mijn agenda bomvol, ook die van mijn klanten. In mijn beleving speelde dat pakweg 20 jaar geleden een veel mindere rol dan tegenwoordig. Maar goed, toen was toen en nu is nu. What to do? Door de behandelingen te vergelijken met sporten, dient de oplossing zich gelukkig snel aan. Als ik ga sporten, ga ik vaak maar een half uur. HIT noemen ze dat bij mij in de sportschool: High Intensity Training. In 30 minuten erin en er weer uit. Geloof me, die 30 minuten voel je stuk voor stuk!

“Een klassieke win-winsituatie!”

De oplossing voor mijn logistieke probleem? High Intensity Treatments! De klant komt voor een reguliere behandeling van 90 minuten met alles erop en eraan. In de 3 à 4 weken die daarop volgen, komt de klant iedere week voor een behandeling van 30 minuten. De behandelingen worden van tevoren al afgerekend, zodat ook daar geen tijd aan verloren gaat. Na de huidmeting start ik in deze korte treatment met de reiniging van de huid en voer ik vervolgens uitgebreid de bindweefselmassage uit met bijvoorbeeld het Primum Elixer, zodat de huid tegelijkertijd ook nog eens gepeeld wordt. Voordat de klant de stoel uitgaat, breng ik het Opulence Serum aan vanwege onder andere de hoge dosering vitamine C, omdat vitamine C natuurlijk ook weer voor een goede collageenopbouw zorgt. Aansluitend breng ik een huidverbeterende crème aan zoals hannah’s Juvi-Lite, die tevens ondersteunend op het bindweefsel werkt. Thuis zal de klant ook wat meer doen, maar daar hoeven ze de deur niet voor uit. Die extra producten zal ze de kop niet kosten, want een 30 minuten durende behandeling kost natuurlijk ook veel minder dan een behandeling van anderhalf uur. Een klassieke win-winsituatie! De kuur kan worden afgerond met weer een reguliere behandeling. Dan kun je naast de massage bijvoorbeeld fruitzuren en/of ultrageluid toepassen en ook de wimpers en wenkbrauwen worden weer meegenomen. Klaar voor de feestdagen zijn ze!

“Zo mooi!”

Wat blijkt? Ook voor de niet-kurende klant is dit een leuke opzet. Ik heb eens een balletje opgegooid bij een paar van mijn regelmatig terugkerende klanten die variëren van 4x per jaar tot 1x per 6 tot 8 weken. Zij hadden ook oren naar deze opzet. Eens per 8 weken voor een normale behandeling en 1x per 4 weken voor die zogenaamde HIT. Juist datgene wat de klant echt niet zelf thuis kan doen, daarvoor komen ze bij mij. Al jaren roep ik dat als iedere 30-plusser iedere maand een bindweefselmassage ondergaat en thuis de huid goed onderhoudt met de juiste producten, kuren dan eigenlijk niet nodig is. Dit zie je namelijk zo ontzettend goed aan de huid. En als mensen dit een jaar of langer volhouden, en het vergelijk trekken met het begin, weet je in de meeste gevallen niet wat je ziet. Zo mooi! Op deze manier is dat voor iedereen haalbaar en kan het naast je reguliere behandelingen een echte hit zijn. Alleen voor mijn vingers misschien niet… maar dat zien we dan wel weer!

Mariëlle Eggenkamp

Trainer en huidcoach hannah